Fogyjon

Fogy, fogyj, fogyjon, fogyjatok vagy foggy, foggyon, foggyatok, fogyik, hogyan írjuk helyesen?

Írta Nagy Niki fogyjon Egy friss kutatás kimutatta: a nők sokkal hajlamosabbak az egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra akkor, ha a párjuk nem erőlteti azt rájuk.

A kényszernek, bármennyire enyhe is volt, pontosan ellentétes hatása volt: a nők kevésbé voltak sikeresek a fogyásban, hiszen nem belülről érkezett a késztetés az életmódváltásra. Megosztás a Facebookon Azt hallani, hogy a párunk elégedetlen azzal, ahogyan kinézünk, soha nem jó, és az sem igazán kellemes, ha az alakunk miatt az egészségünkért fogyjon, még akkor sem, ha az aggodalmának semmi köze az esztétikához. Ezt igazolta egy friss kutatás fogyjon, ami kimutatta: a nők akkor fogynak a leghatékonyabban, és akkor tudják követni az egészséges fogyjon és tartani a diétát, ha nem kívülről, hanem belülről érkezik számukra a késztetés.

fogyjon fogyjon

A kutatás két részből állt: az egyiknél azt vizsgálták, hogy a partner mennyire befolyásolja az alanyokat abban, hogy mit és mennyit fogyjon, a másodiknál pedig azt, hogyan hat a nőkre az, ahogyan ők gondolják a partnerük véleményét.

Mindkét esetben kiderült, hogy a nyomásgyakorlás nem túl jó taktika, és igazán akkor lehet változást elérni, ha a késztetés belülről jön, a férfi pedig ezt támogatja — nem pedig magától akarja rákényszeríteni a nőre az akaratát. Ezt egyébként a pszichológiában fogyjon régóta ismerik, úgy hívják, fogyjon az önmeghatározás elmélete.

fogyjon olcsó diéta fogyás

Ez az elmélet nagyjából annyit fed le, hogy valaki fogyjon motivációt alapvetően három univerzális szükséglettel köti össze: a kapcsolattal másokkal való érzelmi kapcsolódása kompetenciával az érzés, hogy képes elérni egy kitűzött céltvalamint az autonómiával a cselekedeteinknek saját forrásai vagyunk. A kutatás szempontjából az utóbbi az igazán érdekes: a motiváció mindig akkor a leghatékonyabb, ha belülről fakad.

fogyjon fogyás sikertörténetek képekkel

Ez a kutatás is kimutatta, hogy a legjobb taktika az, amikor a nő fogyjon határozza el, hogy ő egészségesen akar élni, és ekkor van a társa viselkedése is a legjobb hatással rá: ha a partner támogatja, akkor hamarabb éri el a kitűzött célt, viszont ha a motiváció már alapvetően a partnertől ered, akkor küzd a folyamatban.

A kutatás fogyjon részénél fogyjon azt is fogyjon, hogy a partner befolyásolása a magas BMI-vel rendelkező nőknél számít a legjobban, de itt is negatív értelemben.

Ha valaki arra kényszeríti az embert, hogy megtegyen valamit itt például lefogyjonaz az autonómiával nem összeegyeztethető viselkedés.

fogyjon fogyókúrás kapszula gyakori kérdések

Ráadásul a súllyal kapcsolatos stigmák, főleg, ha ilyen közelről érkeznek, komoly egészségügyi következményekkel járhatnak: súlyos stresszt és klinikai depressziót idézhetnek elő azoknál, akik fogékonyabbak az ilyesmire, és jobban a lelkükre fogyjon, ha a súlyuk miatt kiközösítik őket.

Ami az evést illeti, azok, akiket gyakran csúfolnak a felesleg miatt, vagy éreztetik velük, hogy kövérebbek, mint kellene, hajlamosabbak a túlevésre, és kevésbé tudják kontrollálni az étkezéseiket, mint azok, akik nem kapnak ilyen támadásokat. A konklúzió tehát mindenképpen az, hogy ha valaki fogyni szeretne, azt mindenképpen maga miatt, és ne a párja érdekében tegye, a partnernek pedig nem is szabadna nyomás alá helyeznie a fogyjon azért, hogy adja le azt a néhány fogyjon.

  • A legtutibb tanácsok, ha a hasunkról szeretnénk fogyni Válogatás a bejegyzések közt A legtutibb tanácsok, ha a hasunkról szeretnénk fogyni Marie Claire Fogyjon le kerékpárral - a kilók leadásának 5 alapelve Neked ajánljuk Miért ne éhezz, ha fogyni akarsz?
  • Diétázás otthon
  • 6+1 diéta mintaétrend
  • Fogy, fogyj, fogyjon, fogyjatok vagy foggy, foggyon - várovarcsapdabolt.hu

Ezzel ugyanis pontosan az ellenkező eredményt éri el, mint amit szeretne.

Hasznosbejegyzések