A rovarcsapdákról általában…

Az elektromos rovarcsapdák használatával elkerülhető a különböző rovarírtók használata. Így vegyszermentesen is lehetőség van a rovarmentesítésre. A rovarírtószerek többsége környezetszennyező. A rovarcsapdák hatékonyan alkalmazhatók minden fényre vonzódó repülőrovar ellen, mint pl. légy, bögöly, szúnyog, darázs stb…

Amennyiben megfelelő teljesítményű rovarcsapdát választ, úgy a belső terek,helyiségek akár 100%-ban is rovarmentesíthetőek. A szabadban történő alkalmazásuk esetén jelentősen csökkenthetők a rovarok okozta kellemetlenségek.

A rovarcsapdák tejesítményéért a speciális UV fénycsövek a felelősek. A fénycsövek a rovarcsapdához csalogatják a rovarokat, ahol a rovarcsapdák működési elvtől függően megsemmisítik a rovarokat.

Működési elv alapján megkülönböztetünk három típust:
- Magasfeszültséggel működő rovarcsapdák.
- Ragadólapos rovarcsapdák .
- Ventillátoros rovarcsapdák.

Az elektromos rovarcsapdák Magyarországon talán legelterjedtebb fajtája. E működési elvvel működő rovarcsapdák jellemzője, hogy a speciális UV fénycsövek segítségével a rovarokat a rovarcsapdához, a rácsokon keresztül a csapdába csalogatja, majd ott a magasfeszültségű rácshoz érve, vagy azt megközelítve ívkisülés következtében a rovarok megsemmisülnek.

A kereskedelemben anyagukat tekintve számtalan típus található. Műanyag, aluminium, festett, szinterezett fém, rozsdamentes acél…
Száraz környezetben bármilyen anyagú rovarcsapda megfelelő. (műanyag, alumínium, acél…)
Folyamatosan párás környezetben rozsdamentes acél rovarcsapdát, vagy cinkkel bevont készüléket érdemes vásárolni. (Ellenállnak a korróziónak.)

Hol nem alkalmazhatóak -e típusú rovarcsapdák?
Nem alkalmazhatók tűz, vagy robbanásbiztos területeken! Pl.: cukorgyár, gyógyszergyár… Ilyen helyeken robbanásbiztos rovarcsapdát kell alkalmazni. Nem alkalmazhatók olyan HACCP területeken, ahol ezt előírják. Pl.: ahol csomagolatlan élelmiszert tárolnak, csomagolnak… A rácsról lehulló rovarmaradványok kórokozók kifejlődését is okozhatják! Ilyen helyeken érdemesebb ragadólapos rovarcsapdát választani.

A ragadólapos rovarcsapdák a létező leghigiénikusabb és leghatékonyabb rovarcsapdák. Nincsenek szétszóródó rovarmaradványok, mint a feszültséggel működő rovarcsapdáknál, így élelmiszeriparban és HACCP által előírt helyeken is alkalmazhatók. Nagyon hatékonyak, mert nem csak a fénycsövek csalogatják a rovarokat, hanem a ragadólap színe, alakja, illetve illata is. A ragadólapok feromonnal vannak átitatva a nagyobb hatékonyság érdekében. A ragadólapos rovarcsapdákat beltéri használatra javasoljuk. Kültéren többnyire nyáron nagyon hamar megtellene a ragadólap.

Az általunk forgalmazott rovarcsapdák többsége energiatakarékos és
folyamatos üzemre tervezett, így nem kell őket éjszakára kikapcsolni, és nem is érdemes. Sötétben, éjszaka még inkább hatékonyak, mint nappal.

Vissza a kezdőlapra.

Mi kézenfekvő, egyszerű megoldást kínálunk Önnek! Olyan eszközöket szerezhet be nálunk, amelyekkel gyerekjáték lesz megnyerni a háborút!

Vásárlási feltételek

Webáruházunkban jogi személyek, illetve magánszemélyek egyaránt vásárolhatnak.

Rendelés menete

Megrendelését leadhatja közvetlenül

  • a webáruházban: www.rovarcsapdabolt.hu
  • e-mailen keresztül: info@rovarcsapda.com
  • faxon: +36 72 / 782 - 765
  • telefonon: +36 30-568-0311
  • telefonon: +36 30-729-2589

Fontos, hogy mindenképpen adja meg a pontos számlázási címet, illetve a szállítási címet is, abban az esetben, ha a számlázási, illetve a szállítási cím eltérne.Valamint egy kapcsolattartó nevet, illetve telefonszámot. A megrendelését telefonon, vagy e-mailben visszaigazoljuk.

Szállítás

Szállítás háztól-házig, kézbesítés az ország bármely pontjára. A megrendeléseket futárszolgálattal juttatjuk el Önhöz.

A szállítási díj nettó 25.000 Ft alatt egységesen 1400 Ft, nettó 25.000 Ft-tól INGYENES!

Az Ön kosárának tartalma

Az Ön kosara üres

Belépés a webshopba